jag älskar livet, jag menar det

Jag har varit hemma i Sverige i så när som exakt en vecka, det är underbart och fruktansvärt på samma gång. Jag har alldelens just förmått mig att packa ur resväskan och ställa in den i förrådet. Nu slipper jag se den och vakna upp med längtan och önskan. Vilket jag iförsig brukar göra i vanliga fall, men den här längten är av ett annat slag.

Redovisningen kryper allt närmare, skräck blandad förtjusning är det närmaste förklaring av känslor jag kan komma. Jag skjuter på redovisningsarbetet för att slippa tänka tillbaka och komma ihåg hur roligt det var.
Jag laddade just in bilderna från hemresan(fruktansvärt långsam, jag vet) och ville bara tillbaka. Tänk om jag fick vidga mina vyer, börja plugga på univeristet, flytta från Norrland, upptäcka världen........Nej, nu ska jag begrava mina sorger i skolarbete.

PSSSSST
Tjejer, tjejer.. You rock my socks of! Let's do it again!

PUSSSSS
Häny-banäny-mc.päny Simu

THANK YOU!

Hejsan!

Tro inte att allt bloggande är över, nejdå. Fast kanske inte på samma hetsnivå som det faktiskt var i London. Bloggandet som var en kul grej från början blev lite mera seriös då vi såg att många faktiskt var inne och ville läsa om vad vi höll på med därborta. Vi kom hem inatt eftersom flyget från Arlanda var försenat någon timme. Jag var pigg då jag kom hem, på sprudlande humör och visade en (knappt!) vaken mamma vad jag köpt i London. Hur som helst, John Blund kom förbi på besök i alla fall så jag fick mig några timmars obeskrivligt skön sömn. London i all ära, men att få sova i en icket rullande säng i ett knäpptyst rum. Ja, det är något alldeles extra. Skolan var inte skoj idag, jag kände mig mest som en knappt levande zombie som hela tiden gick och gick. Nog för att det gick bra och jag var pigg så kom ett blodsockerfall och inte fanns någon Ben & Jerrys automat till hands så inte. Nej, jag fick vackert vänta ut lektionerna. Härligt att vara tillbaka ändå. Borta bra men hemma bäst.

Annars så vägde min väska hem 16,9 kg så jag skulle kunnat köpa de där skorna vi hittade i Notting Hill som alla vi tjejer bler lite förälskade i. Notting Hill var annars grymt men läs det i Mimmis inlägg. Jag vill inte mata på om och om igen om samma saker som vi hittills gjort hela veckan. Tror heller inte att denna blogg kommer stängas ner på ett tag. Åtminstonde jag tycker att det är kul att uppdatera även fast jag har min egna blogg på sidan. Det är kul att dela också. Dessutom har vi så mycket mera från vår resa som inte berättats eller visats på bild. Så jag hoppas att de andra tjejerna känner som jag. Dessutom så vill jag ge fem Midgårdare av fem möjliga till mina underbara classmates som åkte med till London. Det var grymt kul och jag är helt säker på att det inte skulle blivit samma sak om det inte var just er jag åkte med. Så tack för allt gyus, det var underbart och något som jag definitivt kan tänka mig att göra om!  Men nu kallar lite fika med mjölk (som jag inte druckit på hela Londonveckan!) Take care.

”VI ÄR PÅ (våning) G NU!”

Vart ju ingen bloggning den sista dagen, tyvärr. Men är får ni ett hum om vad som hände. Typ en hel uppsats. Läs om ni orkar! PÖSS!

Sista dagen i London..,.

Ja vem hade trott att den skulle bli precis såhär? PTJA?

Dagen började med att det fuckade up helt på frullen.. Det var KÖ,, JA KÖÖ in till frukostmatsalarna. Dessutom regnade det rätt så hårt ute. Vi som skulle fara tilll Nothing Hill på marknad..

Som tur var så drog regnet förbi och solen tittade fram. Det var en riktigt skön vårsol som värmde våra ansikten när vi gick ned för Portabello Road. Lite köp här och lite thairestaurang där. Vi blev alla lite småkär när vi passerade en gatumusikant som såg beskymmrad med söt ut och sjöng jätte jäätte fint.

Som ni förstår så är det ju Nothing Hill vi snackar om. Man kan inte vara där utan att ha sätt dörren med stort D. Så vi sneakar in i bokshoppen som är med i filmen och hittar en bok där det står om en massa filmer och de ställen där de spelats in (i London alltså). Efter att Emelie febrilt letat så hittar vi adressen: 280 Westbourne Park Road. Efter lite origentering så hittade vi dörren som var just intill Starbucks. Trotts att dörren är svart nu och att det inte fanns någon trappa osv så är vi ganska lyckliga.


Tyvärr blev trippen med London Eye aka Millennium Wheel inställd. Tydligen hade en dörr i en kapsel lekt rövare. Men vi fick i alla fall fina bilder på den innan vi for till LejsterSQUARRE för att möta upp med lärarna. De bjöd på brakmiddag på en mysig italienskt restaurang.


Som avslutning så bestämmde jag Simu och Eriksson för att dra till King's Cross för att kolla in perrong 9 ¾.. OCH OJA ,, visst finns den alltid!


Dagens ändå roligaste händelse var dock när vi satt på gamm PicadillyLine för att fara till Russel Square. Vi fick sitta mittemot tre killar med skägg och pizza. De hade en massa djupa och roliga diskussioner som vi (i alla fall jag) tjuvlyssnade på. Sen så ser vi att en reklam om Lappland var precis ovanför deras huvuden. Så först så kollar de andra på den litegrann. Jag försöker läsa lite mer ingående om vad det stod (böjde mej fram och kisade). Plötsligt så säger killen mitt emot mej. "What are you looking at?"

Haha vi skrattar och ba "LAAAAPLAAAND! SWEEEDEN YOU KNOW. OUR COUNTRY!"

Och han dirri "Ohh Sweden!.... Vfafaoeen,, Does that make any seense to youl?"

Vi förstod inte alls vad han så så vi sa förståss "Ehh noo?!"

Sen var vi redan framme vid Russel Square och var tvungen att hoppa av.

"Oh your going now, but Good Buy and have a good night!"

"GOOOD BYYYE!"

"......vafaan,!"

Det var I det ögonblicket som vi förstod att det som han försökt saga var VAD FAN. Vi fick ett skratt anfall och gick åt helt fel håll.. Fick vända om och siktade mot hissarna.

HAHAH DE DÄR JÄÄDRA HISSARNA.....

När vi kom in i hissen som var riktigt proppis så börjar vi skratta igen och imitera killen på tunnelbanan. Bakom Hanna så står det då en tysk som säger nått oförståeligt till några andra åsen tittar han på oss och skrattar, och hela hissen hänger på.. VI ,, vi bokstavligt fnittrar ihjäl oss..


Vi hamnade i ett jädra regnskitväder.. Det fulkommligt öste ner.. Så nu har vi levt Londonlivet på 1 vecka.. Så slitet!


grym dag, i en grym stad

Powernaps är underskattade, vi borde få siesta i Sverige. Och i övriga världen också. Jag tog en ipren, lite choklad, la mig i sängen och somnade skönare än någonsin. Sockerrus - Painkillers- Sömn!

Ni har väl redan läst om hur underbart LCC var? Jag tänkte väl det.. Universiteten/högskolorna i Sverige måste ha mycket att komma med om de ska kunna haffa mig! Jag är förtrollad.
Dagen har varit underbar, som alla andra dagar. Fötterna värkte, om möjligt mer idag än tidigare dagar. Veckan lider mot sitt slut. Det känns.
Blogglusten har sjunkit till botten, det är taskigt att internet på hotellet är så förbannat dåligt. Svårt att tänka sig att London är värsta mediametropolen när TVreklamen fastnat i övergången mellan 80 och 90-talet och uppkopplingen är lika med  plus minus obefintlig.

Jag kommer att sakna London, mitt andra hem. har aldrig känt mig såhär hemma i en främmande stad.

Simu, eller Svinu kanske är bättre i mitt nuvarande tillstånd. PEACE

LCC och NPG plus massa B&J

Hej. Nu har ni varit dåliga på att läsa! (och snälla sluta vara anonyma på era kommentarer! Ni kan iaf ge oss en hint om ni inte vill använda riktiga namnet :D)

Idag har vart en händelserik dag! Vi var på en skola som heter LCC (London College of Communication). VILKEN SKOLA, på sanning, jag älskar den verkligen! Om jag någonsin vågar dra mig från trygga Sverige är det till LCC mina vingar kommer att flyga mig till. Mediautbildningarna verkar vara så sjukt bra. Och den var jättefin, eller jaa, inte lika fin som midgård men nästan. Det kändes som att det var midgård men med lite mer "jag har hittat mig själv tillslut". Och guiden var bra och man hörde allt hon sa och dog hänsyn till allas intressen. Men det är svårt att förstå hur systemet här funkar med allt prat om "foundation" "BA" och "MA". Det är liksom en värld som man inte fått en inblick i förut. Men jag är så sjukt taggad på univeritetslivet nu.
Lärarna! Åh lärarna var så peppade på att vi var där och ville kolla och vi fick massa massa material från skolan, 6 böcker (en om skolan, 4 om olika inriktningar och alla kurser :D och en som en elev hade gjort.+lite infoblad och en penna och godis) Verkade också vara mycket internationell intagning. Vilket är bra för oss frusna svennar.
http://www.lcc.arts.ac.uk/

Efter det gick vi på NPG (National Portrait Gallery) Vi kollade framför allt på två utställningar. 08 Taylor Wessing photography portrait prize och Annie Leibovitz. I ärlighetens namn så tycker jag inte att allt var så sjukt bra. Det känns som att man sett det mesta förut. Men godbitar finns det! T.ex. "100 years of love" av Paloma Pargac. Det föll jag för.
Och Annie Leibovitz faller mig inte i smaken alls. Visst, hon har en del bilder som är snygga men det funkar inte för mig. Det kan ju vara ett täcken på att jag inte är dum i huvet och känner att jag måste tycka som alla andra (för er som inte vet är hon en jättekänd, otroligt hyllad porträttfotograf). Jag kan leva med att jag inte gillar hennes verk. Det som är jobbigt är att jag inte kan sätta fingret på vad det är jag inte gillar med bilderna! Frustrerade...

När vi kom hem började vi planera guiden och redovisningen lite mer i detalj. Det gick väl inte superduper eftersom vi var så  utmattade att alla utom Mimmi (som satt och löste Sudoku) somnade efter ett tag. Sen gick vi till älskade supermarket och köpte billig sallad/sushi och redbull. När vi fått i oss lite kost så blev det mer fart på oss. Men vi stannade på vårat rum och hade det jävligt trevligt. Det är vad vi uttmattade satar orkar med på en fredagkväll i London.
Men jag vill inte hem, inte än. Jag känner mig hemma i London och att komma hem till tempot i lilla Sverige känns som att det är som att åka på slapp-semester till typ Kreta eller nått.

Vi kan inte vila än. I alla fall inte jag. Jag har så sjukt många bilder som jag måste ta imorn! Eller helst ikväll...
Känner att det kanske är en liiiten stressfaktor. Men imorn har vi inga studiebsök. Så det finns ju tid.

Nej nu kommer det lite bilder från idag. (Har dock inget från utställningarna eftersom man inte får fota på dom)

        
        
     
        
     

1-5 Från LCC
6 NPG
7. törstig duva dricker...läsk?
8. Biljetterna till Annie Leibovitz och från Design Museum
9. Present-bad från LCC med en massa innehåll.
10. Två uppsättningar av bökerma vi fick på LCC. snygga!
 baksida och framsida
11 Slitna krigare som planerar guide och redovisning på Mitt och Simus Hotellrum

/Hanna N

JUSTE

FÖRESSTEN, JAG LOVADE ATT HÄLSA TILL JULIA OCH MIN TEXTGRUPP! så. happy nu Jullan? :D haha! / EMELIE

This is a Piccadillyline service to Cockfosters

Idag har vi vart på en skola.. Kommer inte ihåg vad den heter (de andra tjejorna är mycket bättre på det där än ja)
Men det var riktigt kul iallafall.. De hade en intressant TVutbildning iallafall,, fick en massa böcker så det blir att läsa på litegrann där. Skolan var mycket finare än gårdagens skola som vi var på.. Det var lite mer,,, Midgård över det hela.
De andra är så duktiga och smattrar på likt automatvapen... Men själv har jag lite skrivkramp.. Vad ska jag säga?
Vad har jag att bju på som inte de kommer att skriva?
Hum.. Ja min mamma ringde idag.. Alfred saknade mej super mycket,, ja han är så gullig när han inte är arg.
Han hade blivit rädd att mitt plan kommer att krasha (med tanke på det som har hänt borta i NY).. Mamma fick ha lite terapi.. Men ja jag saknar lillaffe ja med :)

Hatar tanken på att jag har failat er med att inte kunnat lägga ut Cribs. Men samtidigt så är jag så pinsamt ful att det känns skönt he he he...Fast hela MP kommer självfallet att få se på mongomimmi in action HAHAHA

Kommer bli en massa skolarbete att ta igen nu när man snart är i Sverige igen.. Tillbaka till kylan.. Men det är samtidigt en varm känsla.

Nu känner jag att jag bara drar nått kallpratigt för att fylla ut (försöka nå upp till era förväntingar HÖÖHÖÖ`?!?!)

Men imorn blire brakmiddag när lärarna har bokat bord ute! SEEN LONDON EYE.. Känner taggen nå fruktansväärt! MEN samtidgt har jag inte vågat gå 4m höjds banan på Norrbyskär ännu (har haft 3 chanser) ...
Och hur hög är inte London Eye ? eehee vill int etänka på fanskapet-_-

en sak som vi har tänkt på är dessa skyltar som finns överallt.. "Cleaning in progress" "Wet floor" BLABLA.. Det är lixom.. Se upp för här är det blött.. Ta det lugnt här när det har regnat för då är det blött..
Vad händer om man ramlar? Kan man stämma nån då eller? I Sverige äre lixom "Men skyll dej själv pucko" .. Och där fryser ju allt och är dubbelt så halt.. så måste det ju vara,.

Man kommer ändå att sakna London.. Men jag kommer ändå att njuta av tystnad,, OCH vattnet (jag vet jag tjatar)..
Men som Maja sa "Jag har bott på ganska många ställen, men jag tror faktist att Hörnefors har det godaste vattnet som jag har smakat"
Hahah äntligen 1 person som förstår min törst..!
OVER AND OUT! /Mimzooor

London Eye, det kommer att komma tårar!

HEJSAN!

Nu hänger vi på vårt internet cafe igen! Börjar på att bli riktiga stammisar nu! Idag har det faktiskt varit full fart (hör och häpna!!) igen men det känns både bra och dåligt att vi åker hem på söndag. Såklart trist eftersom vi sett framemot den här resan hur länge som helst och sen är allting bara tvärslut! Men å andra sidan så ska det bli skönt att komma in i det vanliga "lunka på" tempot. Idag har vi varit på våran favoritskola. haha, tror minsann att det är allas favorit just nu! Skulle faktiskt kunna tänka mig att gå college här några år.

Till middag åt vi sushi eller iallafall jag och Mimmi och middag inne på hotellrummet är iallafall det mysigaste. Vi äter middag i flera timmar. Haha, och det var debut för nästan alla idag! Jag och Hannasimu smakade för första gången red bull och både Hannanyberg och Hannasimu smakade sushi. Framsteg på provapå fronten! Annars så ska vi bli bjudna på middag imorgon av lärarna (inte illa pinkat alls!) och vi ska till Notting Hill på marknad imorgon på förmiddagen! Ska bli så grymt. Bara att ha varit där liksom. Dessutom ska vi åka London Eye imorgonkväll, jag är sjukt nervis. Tänk om jag blir så rädd (höjdrädd) att jag börjar grina. Hur kul blir det för de som är med då liksom? Höra massa lipljud i bakgrunden om Mimmi filmar. Inte bra. Får se till att skärpa mig!

Idag har också jättemycket skolarbete gjorts bort. Iallafall för min del. Skönt! Ska nog fortsätta en stund innan jag ska sova sen också. Och självklart är vi än en gång slitna så vi somnade i eftermiddag, powernap är alltid bra. Kan inte förstå att vi åker hem om två dagar, men antar att det ska bli skönt att komma in i vanliga rutiner igen! Annars så snaskas det på jordnötter, jättechokladgodis och Ben & Jerrys på våra hotellrum. MUMS! Nu blir det att svara på mail till alla saknade svenskar där hemma. Jag saknar er massor! Hjärtliga hälsningar Emelie Eriksson, numera Londonälskare.

hallelujah

Jag har varit på Marble Arch idag, hallelujah. Gått på Oxford Street, igen. How I love that place! Varit i Liverpool i rusningstrafik, aldrig sett så mycket människor på så kort tid. Skrattat till jag grät och chippade efter andan. Skrikit tjejskrik. Busknackat på amerikanares dörrar i sockerhögt tillstånd. Nockat Hannany i ögat. Ätit b&j och ska införskaffa mer så snart som möjligt. Drömt om studentliv i London. Och i hemlighet längtat hem.

Det bästa av allt är, att jag känner mig som hemma här.

Ja, storasyster. Det är min vanliga kost, fast idag åt jag.. Hör och häpna... Sallad till middag, och godis. OCH b&j automaten brukas dag ut och in. Hur mycket bättre kan det bli?

S-s-simu

London är så naturligt nu.

Hej alla kära bloggläsare! Idag har vi varit på Central saint martins collage of art & design. Den har extremt bra rykte men visningen (som inte bara var för oss) var svår att hänga med på för det gick så snabbt och det var mycket eko i rummet och andra som pratade i samma rum. Men det verkar faktiskt vara en sjukt bra utbildning! Vi fick till och en bok om hela skolan och utbildningarna där. Det var nice. Så ni MPare kommer att få höra mer om den sen. Kan iaf säga att vi uppskattade midgårds fina lokaler när vi var där :P

Vi hann också shoppa lite på primark på oxford street idag. Så mycket för så lite pengar!
Och vi är jävligt duktiga på att hålla vår matbudget! Supermarket i våra hjärtan. Billigt och gott!
Det enda onyttiga vi äter är hotellfrukosten som gärna vill passera munnen två gånger, och ett antal B&J's.
Jag undrar hur många mil vi har gått medans vi varit här. Många mil är det iaf.

Tänkte skriva lite om våra uppgifter som vi har i samband med resan så att ni inte tror att vi bara är här på semester. (Några som har klagat)
Bloggen. Det var bara en rolig grej men nu har det blivit stort och vi springer runt och letar Internet hela tiden. Nu har vi i alla fall hittat ett billigt Internetcafé så ni inte behöver vara oroliga.

Redovisningen. Vi ska ha en fet redovisning och det ska samlas sjukt mycket material till det. Men vi kämpar för att få den i Valhalla, annars strejkar vi. Det kommer att bli sjukt bra.

Guiden. När ni andra har praktik så ska vi sammanställa allt vårt material till en guide för medieintresserade gymnasieelever. Den kommer att bli så sjukt snygg!

Vi är skitpeppade på livet och uppgifterna men det är så mycket nytt här och sån extrem fart på allt så att man är helt slut. Fast vi sover mycket längre på nätterna än vad vi gör när vi går i skolan är vi helt slut redan efter lunch. Fast jag älskar verkligen London-livet här. Alla vi har fått samma fart som resten av Londonborna och blir irriterade på nykomna turister som inte håller samma fart som oss. Och tunnelbanan kan vi snart utantill. I alla fall i Piccadilly line och Central line. Det känns så naturligt att vara här och det kommer bli jättekonstigt att komma hem och vara tvungen att kolla vänster-höger-vänster istället för höger-vänster-höger. Det är till och med så att jag och Simu har börjat anteckna på engelska utan att tänka på det. Jag älskar London.

Det jag och Simu har fotat idag måste vi ha till redovisningen och kan därför inte visa det på bloggen för det skulle förstöra allt. Den enda som vet om den utom vi 4 är Maja som vi testar idéer på. Inte ens dom andra lärarna vet om det. Vårat mål är att få Cissi att gråta för att hon är så stolt över oss! Två bilder kommer det iaf. Från tidigare dagar

Typisk london-taxi Det eviga förevigandet av londohändelserna vid skrivbordet


Av slutar med ett roligt citat. Godnatt och sov gott Sverige!/ HannaN
”Jag tänker på dom som kan knäcka pennor med sina rumpor!- Mimmi (när vi pratar om att Madonna är för gammal för sina små danser.

Take A Break (och läs vår blogg!)

Ja det var ju ett tag sedan jag bloggade.. Det är ju så äckligt segt på hotellet...
Men det har varit kuligt utta Clayton.
Sitter på ett internet-cafe i närheten av hotellet och hör polisbilarna susa förbi.
För alla som inte vart här kan inte förstå hur tyst det verkligen är i Umeå/Hörnefors..
Det är väl en av sakerna man saknar mest, att bara få vara nånstans där det är tyst.. OCH vattnet såklart! ;)

Dagen har varit rätt så chill.. Har gått på Primemarket och hannllleee.. Fattar ni hur sjukt billigt det är där? Typ alla klädesplagg kostade under 10 £ (altså under 100 sek). Ögonskuggor, eyeliner och maskara för 1£ st.
Man skulle serri perri kunna dra en week-end resa hit med tom resväska och bara shoppa på!
Tydligen så har vi missat att det var en Flash-Mob på Liverpool Street station! Alla stog och "groova".. Haha
Jag och Emelie som har sätt en del Engelsk tv har hittat den fulaste reklamen! HAHAHA
De har tagit låten "tragedy" -  bee gees.. Fast de sjunger Take a Break!! HAHAH
Det här är inte riktigt den som jag och Eriksson har tittat på ,, men det är nog nått liknande (har inget ljud på datorn så jag kan inte höra)
 


Eftersom att jag har missat att blogga två dagar så kan jag publicera det som jag tänkte skriva då..
Antar att ni inte orkar läsa det men (så intressant är jag ju inte he he)

Tisdag:

Idag var vi på Design Museum. Det fanns två utställningar. Ena var nått med porslin (inte så kul enligt mej) och den andra var rent sagt en underbar, inspirerande och givande utställning av Alan Aldrige - The Man with Kaleidoscope Eyes. . Alan har bla gjort om Beatles låtar till bilder. Alltså han har tolkat låtarna och gjort en bild. Han har gjort en massa affisher och ja vad har han inte gjort? Ni som sätt tex filmen Yellow Submarine och en del andra bilder på beatles förtår nog vilken stil jag menar. Länkar till bilder.

Det var i alla fall den bästa utställningen som jag någonsin vart på. Man blev glad av alla färgerna. Och  glädjen spreds som varm choklad i gruppen.


På tal om utsällningar så har vi fått en del inspiration inför slututställningen. Inom både film och annat. Detta kan bli hur crazy MAMMAAA Clayton som hälst!


På eftermiddan så strosa vi omkring för att leta lunchställen och Maja hade ett Café tips som vi gick på. Fanns en riktigt snygg kille där (jag menar det verkligen). He he he . . ..

Vi fick sen ta oss hem själv från Liverpool street till Russel Square!..

heh Piece of cake man!

Onsdag:

Den här dagen har varit helt bort sinnes!

Nu när några av lärarna (Paul, Mia, Jörgen och Ingela) har joinat så är vår Umeflock betydligt större. Paul och Jörgen hittade imorse en "ny" frukost på vår sida (hotellet är uppdelat i nord och syd, självklart bor vi i den norra delen).

Sen lyckades vi elever lotsa lärarna till Photographers' Gallery. Utställningarna gav inte lika mycket lycka som gårdagens på Design Museum men den var intressant.

Efteråt strosade vi omkring på Oxfordstreet. För ni som inte vet så är det en huuur lång gata som hälst med en massa shopping. Hittade några t-shirts som var riktigt snygga. Dock köpte jag inget.

På eftermiddagen så fick vi fara ut i zone 3 (vi har typ hittills hängt i zone 1). På resan dit så fick vi se en massa Harry Potter kvarter. Och jag kom på en sak: att de bygger husen i betong, glas eller (det som jag förmodar är populärast) tegel. Inte ett enda trähus!

Iaf så kom vi tillslut fram till en företagspark ( ja inte Umestan dirri då men ;) ). Där fick vi träffa Anahita som pratade om kanal 5. En oerhört intressant och rolig timma hade vi där. Så nu känner vi vem det är som slänger ut "tillfälligt avbrott", bestämmer när reklamen ska vara OSV. Det var i alla fall väldigt kul där.

Resan hem var lugn, fast självklart var Jörgen tvungen att halvfastna i tunnelbanedörren. Hahaha MIND THE DOORS PLEASE!

/Mimmi


DAGENS MODIGHET

Hejsan!

Nu sitter vi (alla glada elever, speciellt Hanna som fått i sig lite för mycket socker den senaste timmen!) på ett internet café eftersom våra datorer vägrar eller så är det anslutningen på hotellet som vägrar släppa in oss på nätet. Hur som helst så är livet kanon, som alltid i London.

Vi var på Primark idag! Kanske världens billigaste kläder någonsin. Tröjor för 50 kr osv. Det var galet. Vi sprang runt med korgar men jag kom inte hem med allt för mycket. Måste tänka på att min väska INTE får väga över 20 kg på hemresan. Matbudgeten håller vi också, vi är grymma just nu. Dessutom hänger vi för oss själva numera. Vi har ingen koll på vars lärarna är någonstanns och vi har faktiskt inte virrat bort oss så mycket än. Bara en gång men det gills ändå inte, kartan var förvirrande. Dessutom hittade vi ändå igen rätt gata. Vi håller koll på lärarna då dom hakar på. Om vi inte gör det så slutar det som sagt med att Maja & Jörgen missar hållplatsen vi ska av på eller att Jörgen får "bryta" upp tunnelbanedörrarna för att ta sig in. Haha, ja vad vi varit med om mycket! Nu sitter vi och skriver och bloggar och gör massa nödvändigheter som vi hinner på den timme vi ska sitta här. Ingen pratar och det är för en gångs skull tyst, vilket det aldrig är annars. Londontempot som sagt!

ANNARS så var jag modig idag! Faktiskt. Jag gjorde en modighetsgrej som var frän och jag är stolt. Jag har en Liverpool halsduk (mitt favoritfotbollslag för de som ej kan) och jag tog mod till mig och hade på mig den hela vägen från där vi bor (Russel Square) till Liverpool Street. Det kändes som en säker plats med tanke på min halsduk. Dock kunde jag ju blivit nerslagen av någon fotbollshulligan på vägen, det vet man ju aldrig. Så det var dagens modighetsgrej. Kanske ger mig på något farligt imorgon också! Annars så hörs vi imorgon ändå. Ta hand om er i kalla Sverige! / EMELIE

forandrade kostvanor

Till frukost far man vitt brod med smor, flingor med mjolk och juice eller klorvatten, endast. Det finns sma paket marmelad som bestar av 98% socker om man kanner for det eller konserverad grapefruit om man gillar surt. Palagg till mackorna kostar 5pund varje morgon och det ar ingenting som vi elever har rad med, tyvarr. Till lunch blir det ofta en klassisk trekantsmacka med palagg av alla olika slag tillsammans med farskpressad apelsinjuice(som for ovrigt ar min nya last). Och idag var vi helt korda efter dagen och orkade inte ta en ordentlig middag pa restaurang, utan gick pa en supermarket och kopte trekantsmackor. Varierad kost, verkligen insag vi senare nar vi var matta och belatna.
Inte mig emot, mackor ar min favoritkost, juice lika sa!
Hanna Simu


En del av dagen i bilder

1. Laranra har dykit upp, allesammans nu faktiskt. Vi ar honsmammorna och de ar vara sma kycklingar.
2. Piccadilly Circus var makta imponerande, akta storstadsanda. Billiga reklamplatser...
3. Mysig reklampelare
4. Mimmi pa Picadilly.
5. Charmig flicka som skuttade omkring och fasatnade pa bild.

Photographer's gallery, Piccadilly och Kanal 5

En sjukt bra dag, idag igen.
först åkte vi med lärarna (även alla de som kom igår)utom skog till photographer's gallery, det var snyggt! kommer kanske bilder på några av bilderna från utställnignarna sen på redovisningen.

Piccadilly! Vi skakade av lärarna och åt på PRET A MANGER. Sen drog vi till Piccadilly och fotade i typ en timma innan vi drog vidare. Det var så kul att smygfota, jag och hanna har hållt på med det hela dagen :D Det var fett lätt på Piccadilly eftersom det var så mkt folk och turister att ingen brydde sig om att man hade en kamera. Men jag hade ett 70-300 zoom så att jag fick närbilder utan att dom som blev fotade vad medvetna om det. AWESOME.

Ja, vi mötte iaf upp maja och jörgen för att dra till Kanal 5.
Just på det besöket var jag inte alls taggad, kändes inte som att det skulle vara intressant att lyssna på hur det går till att sända svensk tv från London. Men jag blev helt förbluffad av hur fänglsad jag blev när vår guide pratade om hennes och de andras jobb. Anahita, vår guide, var från Umeå! Det kändes roligt och det var skönt att det pratades svenska så man förstod allt. Vi pratade ganska så länge på ett kontor innan vi fick en rundvisning. Men det var inte alls jobbigt. Och vi har spelat in allt så ni får höra godbitarna sen kära klass och resten av mediekurserna.


1. Tunnelbana virrvarr. btw vi hittar bättre i london och håller koll på mer än en del lärare nu :P

2. gänget utanför galleriet

3. Piccadilly

4. piccadilly

5,6,7,8. smygbilder

9. Kanal 5 Där allt händer.

10. Anahita och kontoret

11. konstverk utanför huset

Gårdagens bilder från HN1+2. Vi gick på Old street och jag hittade lite snygga affischer
3. Vi åt även där och fick besökav en duva som hade en snygg frisyr
4. väggmålningen på cafét, också snygg
5. Ville bara visa det gröna gräset och göra er avundsjuka

Jaaa.. Som ni alla trogna läsare vet så gick det ju åt helvette med internet uppkopplingen igår. Jag kom inte ens in på blogg.se. Har väl inte så mkt mer att säga som dom andra inte redan sagt. GOOGLA ALAN ALDRIDGE

love/ Hanna

SEG INTERNETUPPKOPPLING

Hej allihopa! Trist att internet uppkopplingen inte är den bästa här som säkert Mimmi sagt redan så igår satt vi flera timmar och försökte få igång allting förgäves. Dock verkar det bli något café eller ett annat hotell i fortsättningen om det ska vara såhär. Inge kul att blogga då vi inte kan visa saker eller ens komma in på nätet. Hur som helst så är Londonlivet kanon. Vi har blivit Londonmänniskor nu, vi går hur snabbt som helst (förut lunkade vi på i vanlig takt och stannade ibland) samt att vi inte håller reda på grön och röd gubbe på övergångsställen. Dessutom har hela grejen med att bilarna kör på vänster sida blivit en normal grej så det kommer bli konstigt att komma tillbaka till Sverige igen. Man vänjer sig fruktansvärt fort.

Vi har nu annars ätit frukost, Mimmi har hittat Photografers Galleris adress som vi ska till om en stund. Igår kom även fler lärare ner så nu är vi ett stort sällskap. Dock är det nu vi får lite press på oss, vi ska ju för tusan klara oss själva. Som hanna skrev igår så gick det bara fint igår iallafall. Och idéerna vi fixade fram till redovisningen var AWESOME!

Dessutom så vet jag att flera tror att vi har det som en semester här. Think again. Det är grymt att vara här, självklart men vi jobbar på som galningar, springer runt tills fötterna blöder, klart så är det värt det men det är ingen semester där vi bara chillar runt hela dagarna. Nejdå, vi sliter. Vi är trötta och vi förstår inte heller inte hur vi ska orka en skolvecka på detta då vi kommit hem på söndagkväll. Nej nu vätnar Mimmi på att jag ska slå av datorn och springa med henne till hotellrummet. Later guys! (Finns sjukt mycket amerikaner här på hotellet som är ganska roliga att lyssna på!)

/ Emelie

Hittin' the hay

Alan Aldrige - The Man with Kaleidoscope Eyes utsällningen igår var så löjligt underbar och gjorde att kroppen fylldes med lycka. . Alan har bla gjort om Beatles låtar till bilder. Alltså han har tolkat låtarna och gjort en bild. Han har gjort en massa affisher och ja vad har han inte gjort? Ni som sätt tex filmen Yellow Submarine och en del andra bilder på beatles förtår nog vilken stil jag menar.

Det var i alla fall den bästa utställningen som jag någonsin vart på. Man blev glad av alla färgerna. Och  glädjen spreds som varm choklad i gruppen.


På tal om utsällningar så har vi fått en del inspiration inför slututställningen. Inom både film och annat. Detta kan bli hur crazy MAMMAAA Clayton som hälst!


På eftermiddan så strosa vi omkring för att leta lunchställen och Maja hade ett Café tips som vi gick på. Fanns en riktigt snygg kille där (jag menar det verkligen). Iaf den snyggaste engelsmannen som jag har sätt på den här resan(jag vågar nog påstå det)He he he . . ..

Vi fick sen ta oss hem själv från Liverpool street till Russel Square!..

heh Piece of cake man!
<3-liga hälsningar / Mimmi


Alan Aldridge utställning på Design museum

Korsade broar i mängder, towerbridge bland annat. Och nådde fram till Design Museum efter många om och men. Där var  det en grym utställning av Alan Aldridge, själva "ställningen" var så facinerande att man nästan glömte bort att titta på verken. Färg och form, på väggar, golv och tak. Rörliga bilder, ljud och tyvärr så måste det nog upplevas för att förstås. Helt otroligt facinerande.
Lokalsinnet sattes på prov när vi lämnade Maja och Skog i Liverpool efter lunch, och skulle ta oss hem på egen hand. Lyckligtvis gick allting precis som det skulle, förutom för hannany vars tunnelbanekort gav upp. Ett litet smakprov på morgondagen, då vi ska klara oss helt på egen hand.
Väl tillbaka på hotellet var det dags att sätta sig in i planeringen inför redovisningen och uppgiften. Vi spånade fram en hel del schyssta idéer som förhoppningsvis kommer att leda till gryma slutprodukter!1. Härlig blandning av arkitektur överallt i London. 2. En slaktare med en gris över axeln. 3. Tower bridge

Ont i fötterna, men det var det värt

Gott folk. Just nu vill ni ha det som jag, tycker synd om er stackare (på midgård) som haft er första skoldag.

Idag har vi gått sjukt mycket, och fast jag har bra skor har jag ont i fötterna. Jag tänker inte skriva så mycket idag, Bilderna får berätta allt om den underbara dagen med hjälp av några korta meningar.


           
           


1. Åkte tunnelbanan för första gången. Varje gång när dörrarna öppnades (påväg hem) så sa en röst att vi var påväg mot Cockfoster. Jag och Emelie var tvungna att skratta varje gång. Eller okej, hon kanske mest skrattade att jag åt det. Men hallå, vilket groteskt namn?!

2. Mr.Skog the klättermus

3. Buckingham Palace, det var nice!

4. Big Ben. När Simu såg det började hon skutta runt som en tysk som just sett sig första älg!

5. Gick på en fotoutställning men 2008 bästa landsapsbilder. Snyggaste panoramat jag sett iaf!

6. Tate modern. (läs om det i de andras inlägg. epoker iaf.)

7. Nu hade vi ont i fötterna och var trötta! Alla nya intryck från dagen gjorde att hjärnan var helt full

8. Så vi gick till Starbucks och fyllde på energin
<-- Majas kopp, Min kopp-->

9. Vet inte om det vara för att vi druckit kaffe/juice eller om vi var övertrötta.. Jag och Simu fixade mittbena och lekte hippies :)

10. Hanna Simu as a Hippie

11. Vi gick och åt, he va gött vill jag lova. OCH vi höll budgeten för mat!

Nu jag ska jag bege mig till sängen. Puss alla!


London, London, London, underbara London

Dagen har erbjudit mängder, allt från pinsamma hisskomplikationer till hippie-stunder. Promenaderna har varit långa och intrycken många. Huvudet är fyllt av information och det är svårt att förstå hur sex dagar till ska få plats. Benen värker och ögonen är trötta, en fantastisk känsla! Det som hände imorse kunde ha hänt för en vecka sedan, intrycken är så många att tidsuppfattningen rubbas och dagarna blir långa. Det tackar vi för!
Dagen har bjudit på många trevliga studer(förutom hippiepartyt och hisspinsamheterna). Bland annat, när vi klivit av tunnelbanan och skulle ta oss till ytan. Vi stod bland många främmande människor och väntade på att få kliva på en hiss, det tog en stund innan första hissen kom. Det bokstavligen strömmade in folk i hissen och vi hade ögon stora som tefat, tills vi insåg att hissen inte bara var en hiss, utan också en passage. När vi väl stigit på och dörrarna stängts, stod vi där bland en massa främlingar, som packade sillar. Hissen gick långsamt och folk började se fruktansvärt obekväma ut, det är knäpptyst, helt knäpptyst. Jag börjar nervöst tugga på min jacka eftersom att jag känner att det kittlar i magen av skratt. Luften är het och spänningen är spänd, hela situationen känns vrickad. Jag börjar fnissa och Emelie lika så. Det håller inte, vi börjar skratta och alla människor i  ser sig fruktansvärt obekvämt omkring i den minimala hissen. När dörrarna öppnas släpper spänningen, vi skrattar tills tills ögonen fylls av tårar.

Till det mindre trevliga. Det finns tre problem med mitt och hannanys hotellrum.
1. Känslan av att befinna sig i en bastu är total och konstant.
2. Rädslan för att dammet i elementen eller gardinerna ska ta eld är stor.
3. Sängarna står på hjul, vilket orsakar fallskador.
4. I badrummet finns det en kallvattens och en varmvattenskran. De har ett avstånd på sisådär 20-25 cm, sådär svenskt lagomt varmt vatten kan man drömma om. Hot eller Cold, välj och vraka!
Men, jag måste erkänna att jag älskar det ändå.

Sleep tight, good night,
Hanna Simu


Måndag i London
         


   

1. BIGbadaboomBEN
2. Mr.Skog as makeupartist
3. Mimmi, Mr.Skog, Emelie, Maja
4. Londond eye
5. Studiebesök1, Tate modern
6. Maja leker på Tate
7. Grym Skatepark (såhär lagomt efter Mindyard)

The Town of Spice Girls

Ja en dag i London kan ju inte slå helt fel. Eller hur alla nittiotalsfödda ungdomar som vet vad Spice Girls är.
Jaaa denna stad med röda dubbeldäckare (vinka i en sån hörrni!), mr bean bilar och gud vet hur många gånger man ovetandes tagit ett steg över vägen och nästan blitt påkörd.

Hann inte att skriva så utförligt i morse (hade tidspress) .
Kan utveckla det hela mer nu.
1. Gubben jag snackade med var inte nån skum gubbe.. Det var en kontrollant på flyplatsen.

Jaa... Sen kan jag ju berätta lite om när vi skulle lämna flygplatsen (Heathrow) .. hehe.. Ser byggnaden som vi hade åkt med bilen ifrån, filmade och sa "Där är Heathrow! BYEBYE!" (ja typ nått sånt) . några minuter senare påpekade ja och emelie att det var en jädra massa parkerigsplatser... och några minuter ytterligare förstod vi att vi förns NU hade lämnat Heathrow.. Hahahah typ en yta lika stor som Hörnefors´med parkerigsplatser. 

Det finns en hisskille på vårat hotell som åker hiss och kliver på på 5:e våningen.. Antagligen tänker vi att det är bottenvåningen och går ut... Hisskillen sticker ut ansiktet och frågar om vi verkligen ska kliva av där eller hänga med ner. *HE HE HE* *oooooops* vi gick skamset in i hissen... Senare käkar han på samma restaurang som vi,, och då berättar Hanna & Hanna att de var med om samma incident som jag och Emelie. haha.. Ja det var hisskillen det!

Cribs och Clayton som Emelie har snackat om kommer snart... Så fort jag har kommit överens med tekniken! ;)

Men så länge SO LONG kära BLOGGLÄSARE!

PS. Svenskt ´vatten i mitt hjärta, !
PÖSS / MIMMI


Håll Utkik

HALLÅ!

okej, jag var snabbast på att uppdatera. Bra av mig! Hur som helst så har jag inga bilder (till er besvikelse) eller filmer att lägga ut eftersom Hanna & Hanna har alla bilder och Mimmi sitter med filmkameran. Idag har vi varit och kikat på Buckingham Palace, (grymma vakter utanför alltså!), Big Ben, Westminister Abbey och London Eye. London Eye hade stängt tills fredag men funderar bestämt på att dra med mig någon som vill plågas med en gråtande Emelie (eftersom jag är så jävulskt höjdrädd). Annars så fikade vi också på Starbucks, var på ett museum kallat Tate Modern och sen har vi åkt tunnelbana. Allt har bara flytit på bra. Jag är hur trött som helst men måste ju blogga ändå så här sitter jag nu i lobbyn med Mimmi som försöker få vår film över till datorn. Om ni kikar in bloggen lite senare så kommer en "OUR CRIB" film upp där jag och Mimmi visar hur det ser ut på vårt hotellrum. Annars så har hon mycket andra filmer också som hon säkert kommer lägga upp.

Ikväll ska vi bara chilla tror jag, äta middag någonstanns och planera veckan och brainstorma på uppgiften. Dessutom en tumme upp till våra grannar (Hanna & Hanna) för deras sjukt snygga Hippe-imitation nyss. Nej hörrni,  nu ska jag dra mig och skriva massa mail till massa svennar! KRAMAR Emelie

HELLO BASTARDS!

Mitt första blogginlägg från London!
En massa spännande saker har hänt. Efter att ha landat på flygplatsen i det blåsigaste vädret så blev jag stoppad av en gubbe som verkligen ville veta allt..
How old are you?
Are you travelling alone this evening?
Who are you here with?
Who is your teacher?

hahah .. jaaa. tillslut kom jag förbi hans evigt frågande och kunde känna mej fri!

Vi blev mötta av våran "England Boy" som tog oss till hotellet. haha.

Ska försöka ladda upp lite film senare.. Om hastigheten tillåter det vill säga.

Nu måste jag klä upp mej för promenad!

Puss och Kram på er glada svenskar!
/Mimmi


LONDON CALLING

Hello, London Calling!

Vet att Hanna och Hanna tog sig i kragen och uppdaterade redan igårkväll medan jag och Mimmi låg på hotellrummet och såg på Mission Impossible 2 samt något annan film innan vi somnade. Eftersom klockan är  en timme efter er i Sverige här så är klockan nu 9.20 här och vi ska snart gå på sightseeing. Vi ska promenera genom Green Park till Buckingham Palace och gå förbi Big Ben, London Eye osv. Ska bli skoj! Känner på mig att jag kommer ha jätteont i fötterna ikväll. Senare i eftermiddag blir det Tate Modern. Vi har det grymt här (trots att vi inte fick äta någon engelsk frukost imorse. Bara massa marmelad och mackor, bacon osv kostade ca 50 kr om man ville ha det!) Men vi är nöjda och glada ändå.

See ya! / Emelie

resfeber och flygplansgrannar

Resfebern bokstavligen kokade när vi klev på planet, inte nog med det. Vi var sena, så pass sena att incheckningssnubben muttarde surt att nu var det riktigt bråttom. Mr.Skog upfattade nog inte riktigt brådskan utan traskade lugnt mot toaletterna. Väl inne på planet klämde jag in mig mellan två män och ursäktade mig på tragglig engelska. Min vänstra granne hade snabbt charmat flygpersonalen och fick dubbel lunch, tredubbel cola och så många koppar te att jag tappade räkningen. Inte nog med det! Han fick en penna och en ny vän, den manliga flygvärdinnan. Jag blev avis på deras fina relation, men behövde inte vänta länge innan jag själv blivit fångad av min grannes charm. Vi snackade London och om livet, okej kanske inte riktigt.. Han var London-bo så jag fick mig en personlig guindning med hjälp av en tunnelbanekarta. Mannen var grym!
Heathrow, heathrow. Det var en avskalad djungel. proppfull med människor. Större än stort. När vi mirakulöst nog hittade ut möttes vi av en taxichaffis med skylten MIDGÅRDSSKOLAN. På fel sida av vägen, på Londons gator färdades vi fort fram. Tidsuppfattningen försvann och hakan var tappad. Aldrig någonsin har jag varit i en sån stor stad, med så mycket människor, med så mycket liv. Huvudet började sakta men säkert fyllas på med bilder, ord, intryck i mängder och lyckan var total när telefonen ringde för första gången, hemifrån Sverige.
När jag för första gången klev ur taxin och andades in storstadsluften förstod jag att det här är på riktigt. London, London, London, mitt älskade London!


Och, ja. Vi har ett flertal sånahära godingar på hotellet.
Och, ursäkta de vågade bilderna i tidigare inlägg, inte meningen att hänga ut mig sådär.

Med hjärtliga hälsningar,
Hanna Simu

London, London, LONDON BABY

Nu är vi framme, eller, vi har varit framme ett tag. Det är jätteskönt. Men hur har resan varit? Vi kan börja allt 14 timmar innan flyget ska lyfta...

Jag hade inte börjat packa. Inte heller fattat att jag skulle till London nästa dag. Klockan var typ 2 på natten och jag satt och pratade med min kusin i telefon när jag började packa mina väskor.

Jag hade tänkt att jag skulle upp vid nio nästa morgon. Gissa hur bra det gick. Mamma ringde mig kl 12, då vaknade jag. Panik. Det blev dock lite bättre av nyheterna hon hade. Hon hade talat med Mr. Skog som hade sagt att pengarna jag skulle fått den 5/1 skulle komma in på mitt konto på tisdag. Och till tisdag klarar jag mig. Skönt Skönt.

Hur som helst, upp och duscha, äta, packa färdig och nej jag hann inte ringa till sthlm och nej jag hann inte vara med Linnea. (Förlåt Linnea).

Då bar det av till flygplatsen. När jag vad där kom jag på att jag glömt plattan till mitt stativ (plattan som man fäster kameran med på stativet). Pappa körde hem och hämtade den. Jag älskar min pappa.

På flyget så hade jag fortfarande inte fattat att jag skulle till London.

Inte heller när vi väl hade landat. Det var först när vi åkte bil in till hotellet som det gick upp för mig att jag inte längre var på svensk mark. Han som körde tog lite knepiga vägar. Alla husen gjorde susen! Vilken Londonkänsla. De klassiska bussarna skadade ju inte heller.

Väl på hotellet... Jag och Hanna S delar rum. Mysigt... Vi har packat upp.
Hanna Simus saker i badrumet
Hanna Nybergs saker i badrummet

Aja förövrigt är det Simus bilder, kameran skulle ju jag få av skolan.. och det strular. Ska fixa det imorn förhoppningsvis.

Godnatt !

/Hanna N

RSS 2.0